2014. szeptember 17., szerda

Szoros helyzet


Két férfi áll egymással szemben. Mellük zihál, forró leheletük párafelhőt képez a jeges levegőben. Szemeikben a Pokol tüze lángol, kezükben a pisztoly még mindig a másik szívére irányul. Az egyik férfi kezében egy gyönyörű, aranyveretes markolatú hatlövetű van. A fegyver markolatára aranyból egy sárkány tüzet okádó képe van kirakva, és alá van írva a neve: Ryuu. Ezt a markolatot is, mint minden másikat ebben a korban, a gazdája markára méretezték. Tehát ez egy nem túl hosszú, inkább vastag markolat, ezért is fért rá a sárkány. Ryuut bármelyik másik fegyverforgató szívesen elfogadta volna. A markolat után a kakas zafír berakású, a rugók mind svájci acélból, a fegyver többi része pedig kiváló minőségű hongkongi edzett vasércből készült. A pisztoly hordozója sem piskóta: 120 kiló tömény izom, fekete rövid haj, világító kék szem. Száját és orrát kendő fedi, hogy ne szívja be a sivatag fullasztó porát. Teste többi részét fekete bőr ruha takarja el a kíváncsi szemek elől. Széles válla, erős karjai azért engednek következtetni izmos mellkasára, kockás hasára. Lábán pedig bőrcsizma fokozza az amúgy is félelmetes összhatást. Arcára széles karimájú kalapja vet árnyékot, de a holdfény elől nem tudja eltakarni a mellén ékeskedő arany medált: a sheriff medált. Bizony, Ryuu gazdája nem más, mint a helybeli sheriff: Draco.
 Ryuu ellenfele pedig egy ezüstszínű colt. A colt inkább hosszúkásabb, mint tömzsi. Markolatán egy színezüstből kiöntött halálfej mosolyog vérfagyasztóan. Ez alá a kép alá is odaficcentették a gyilkos eszköz nevét: Letalis. Letalis kakasa vérvörös rubinnal van kirakva, a tár svéd acél, a többi alkatrésze pedig egy különleges egyiptomi fémből készült, amit sokszor alkalmaztak az ókorban a piramisok építésekor is. Letalis hordozója sem akármilyen figura. Sötétbarna haja a válláig ér, szemei méregzölden villognak, világos barna kalapja romjait pedig majd lefújja a fejéről a jeges szél. Szövetkabátja sem új már, de csizmáján a sarkantyú újan lett fényezve. Az ő arcát is kendő fedi, bár most egyiküknek sem kell félnie a homokvihartól. A colt gazdája minden idegszálával az ellenfelére koncentrál. Ő ugyan nem lehet több 75 kilónál, azért mégsem nyújt olyan rossz látványt: magas, vékony, izmos termete, fenyegetően villogó szemei igazi cowboy ábrázatot kölcsönöz neki. Bár ez a cowboy nem épp azért jött, hogy egy jót sörözgessen. Kezében a fegyver néha meg-megremeg, mintha félne. Pedig ő maga a nagy Moru, a fegyverpárbaj mestere.
 Éjszaka van. A Hold az egész tájat bevonta ezüstszínű palástjával,egyetlen felhő sem mer likacsos arca elé úszni. A környező házak ablakaiban izgatott tömeg gyűlt össze, és figyeli a két férfit feszülten. A levegő szinte megáll kettejük között. Még mindig visszahangzik a házak verandái között a lövés, mely pár perce megszakította a síri csendet. Belevágott, akár a kés a bőrbe, mikor az indián skalpolni készül. A nép egy emberként morajlott fel, majd lélegzetvisszafojtva várta, hogy mi fog történni.
Draco és Moru között pontosan 10 lépés távolság van. Erről a távolságról Ryuu is, és Letalis is halálos. A két fegyver tárában csak egyetlen egy töltény volt. Most mindkettejük tára üres. A nézelődők egyik férfiról a másikra kapkodják tekintetüket. Még mindkettő áll, mint a cövek. Nem tudni, ki talált célba, és ki lőtt mellé. Mindkét fegyver csöve füstöt ereget ki a torkolatán.
Hosszú, idegölő percek kínos csendje, és mozdulatlansága után végre történik valami: az egyik harcos megtántorodik, és halk nyögést hallat az éjszakában. A Hold félősen elbújik egy halvány felhőfátyol mögé. A falu lakói izgatottan mocorognak, és halkan többször is elhangzik a kérdés: ki talált? Majd halk puffanás jelzi, hogy az egyik harcos elesett. Mire a Hold végre elő mer jönni, és a felkavarodott por is elül, szinte megfagy az emberekben a vér. A küzdő felek mindegyike a földön fekszik. Az egyik szájából vékony vérpatak csörgedezik, a másik pedig mellette piheg a homokban. A kocsmáros hirtelen kiront a lengőajtókon, amik eddig visszatartották, és odarobog a fekvőkhöz, majd harsányan felkurjant:
 - Győzött! Ő nyert! Megmenekültünk!
 A tömeg felujjong, és éljenez. Volt is miért. Moru, aki az életüket fenyegette meghalt, és a sheriffjük életben maradt.

Moru a hátán feküdt, és üveges szemmel meredt fel a Holdra, ami elsápadt a lassan elszürkülő tekintettől. Amikor a Hold ismét elbújt a tekintetek elől, már az embereken is félelem hullámzott át. Moru teste hirtelen lángra lobbant, és hamuvá égett egy szempillantás alatt, kiégetve maga alatt a homokot, és Draco bőrruháját is megperzselte egy picit. A férfi rezzenéstelen arccal feküdt továbbra is a homokon, majd egy hangos kiáltást hallatva a hasához kapott, majd elhallgatott... örökre. Mikor a falubeliek odamentek hozzá, látták, a ruhája teljesen átázott a vértől: Moru is célba talált. . .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése